Ένας εμβληματικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 15-03-2018

Όσο και κάποιοι να προσπαθούν να κατηγορήσουν την Αθήνα μας για την άναρχη δόμησή της και την υπερβολική συγκέντρωση κατοίκων, δεν μπορούμε ποτέ να παραβλέψουμε ότι οι ομορφιές της είναι αμέτρητες. Ακόμη και για τον πιο αδαή δεν είναι δύσκολο να ανακαλύψει τον Εθνικό κήπο, που συναντά τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων και κοσμεί εδώ και χρόνια το κέντρο της πόλης. Μια ανάσα δροσιάς ένα μόλις βήμα από την Πλατεία του Συντάγματος. Η Κυριακή αυτή μας καλούσε να αναζητήσουμε την σπάνια χλωρίδα που διαθέτει και τη φυσική ομορφιά που προσθέτει στην πόλη μας. Φορέσαμε, λοιπόν, τη στολή μας και μαζί με τα λυκόπουλα περιπλανηθήκαμε στα μονοπάτια του…. σε έναν περίπατο γεμάτο πράσινο, παιχνίδι και μυστήριο!!

Read the rest of this entry »

Στο παιχνίδι… μόνο νικητές!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 10-03-2018

Το Σαββατοκύριακο ήρθε και πάλι και το bowling έχει την τιμητική του. Είτε σε ειδικές πίστες είτε μεταμορφώνοντας την εστία μας παίζουμε με ζωντάνια βρίσκοντας πάντα ως στόχο το κέφι, την παρέα και την αναγνώριση της προσπάθειας. Χαμένοι σε αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχουν , γιατί το προσκοπικό παιχνίδι έχει μόνο νικητές….. όλους εμάς που το ζούμε και το χαιρόμαστε κάθε φορά και πιο πολύ!!

Read the rest of this entry »

Η Αθήνα των αιώνων….!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 27-02-2018

Μετά τις εξορμήσεις μας η επιστροφή μας στα πάτρια εδάφη επιβάλλει μία επίσκεψη στον ιστορικό κέντρο της πόλης και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών. Η Κυριακάτικη περιδιάβαση στα γραφικά στενά της Πλάκας μας γεμίζει πάντα με εικόνες και χρώματα. Μία γεύση από αρχιτεκτονική πανδαισία και μία ανάσα “χωριού” στο κέντρο της πόλης. Η ανάβαση προς τον βράχο της Ακρόπολης με το Ναό του Παρθενώνα να δεσπόζει πάνω από τα μάτια μας και να μας δείχνει τον σωστό δρόμο είναι πάντοτε – όσες φορές κι αν τον επισκεφθούμε- μία ξεχωριστή εμπειρία. Παντρεύει το κάλλος της Κλασικής αρχαιότητας με την σύγχρονη Αθήνα μας, που μπορεί να έχει κατηγορηθεί από πολλούς ως μία χαώδης τσιμεντούπολη, ωστόσο δεν παύει να μας χαρίζει απλόχερα τις ομορφιές της στις μικρές της γειτονιές. Η τύχη, λοιπόν, είναι με το μέρος μας! Μένουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις… και το υποστηρίζουμε!!!

Read the rest of this entry »

Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 26-02-2018

Τριήμερο Καθαράς Δευτέρας και η αποκριάτικη ατμόσφαιρα δεν μπορεί παρά να κορυφωθεί για τα λυκόπουλά μας με μία εξόρμηση στην πόλη που θέσπισε το θαλάσσιο Καρναβάλι. Η πόλη της Χαλκίδας καινοτομεί τα τελευταία χρόνια και παρουσιάζει μια σειρά από άρματα καρναβαλιού στα στενά του Ευρίπου. Τρεις μέρες φιλοξενηθήκαμε στην εστία των προσκόπων της Χαλκίδας κοντά στην παραλία, ζήσαμε στο ρυθμό του καρναβαλιού, επισκεφθήκαμε το Κάστρο του Καράμπαμπα με τις Ρωμαϊκές καταβολές και την εκπληκτική θέα, θαυμάσαμε το θρυλικό Κόκκινο Σπίτι, σήμα κατατεθέν της Χαλκίδας και περιηγηθήκαμε στο πάρκο του φάρου. Κι όλα αυτά σε 3 μόνο ημέρες!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μία μόνο εκδρομή;; Η Αγέλη μας τα μπορεί ΟΛΑ!!!!

Read the rest of this entry »

Στ’ αστέρια να με πας!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 14-02-2018

Και τι δεν έχει το πρόγραμμα της αγέλης μας για τον Φεβρουάριο!!! Ξεκινήσαμε δίνοντας έμφαση στη σωματική αγωγή και επισκεφθήκαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Αφού αθληθήκαμε και βελτιώσαμε τις επιδόσεις μας σε ποικίλα αθλήματα, η επόμενη Κυριακή μας επεφύλασσε ένα ταξίδι διαπλανητικό. Συμμετείχαμε σε ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεσπόζει στο κέντρο της Αθήνας. Εξοικειωθήκαμε με βασικά εργαλεία και έννοιες της αστρονομίας και απολαύσαμε μία βόλτα κάτω από τα αστέρια. Το σύμπαν πλέον μας ανήκει…. και είμαστε έτοιμοι να το κατακτήσουμε!!

Read the rest of this entry »