Διήμερη εκδρομή συστήματος..!!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Ανακοινώσεις, Κοινότητα, Ομάδα, Σύστημα | στις 15-11-2021

Η νέα προσκοπική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας χαιρόμαστε το προσκοπικό παιχνίδι. Προσπαθώντας να ανακτήσουμε την “κανονικότητα” στο προσκοπικό μας πρόγραμμα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την πρώτη διήμερη εκδρομή μας για την φετινή χρονιά το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021 στο κατασκηνωτικό κέντρο του ΣΕΠ στο Σούνιο. Μια εκδρομή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα τμήματα του συστήματος : λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές με την παρέα των βαθμοφόρων.

Για τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές η εκδρομή θα είναι διήμερη. Η διανυκτέρευση των Λυκοπούλων  και των Προσκόπων θα γίνει σε κλειστό χώρο, ενώ η διανυκτέρευση των Ανιχνευτών θα γίνει σε σκηνές. Αναχωρούμε στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και επιστρέφουμε στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής.  Το κόστος είναι 25€ για το κάθε παιδί. Η οικονομική συμμετοχή κάθε ατόμου καλύπτει τα έξοδα του προγράμματος, της διατροφής και των μετακινήσεων, που θα γίνουν με πούλμαν και τις δύο ημέρες, καθώς και τη συμμετοχή στο κατασκηνωτικό κέντρο.

Οι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του συστήματος μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή την Κυριακή 28/11, να παίξετε μαζί με τα παιδιά στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για σας και να χαρείτε την προσκοπική ζωή στη φύση. Το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρχει γεύμα μαζί με τα παιδιά το οποίο θα επιμεληθούν οι γονείς της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) και θα συνοδεύεται από Barbeque.

Για όσους γονείς δεν εξυπηρετούνται από δικά τους μεταφορικά μέσα, η μετακίνησή τους θα γίνει επίσης με πούλμαν. Η συνάντησή μας στην εστία μας είναι προγραμματισμένη στις 9.00 το πρωί της Κυριακής ενώ η επιστροφή μας υπολογίζεται στην Καλλιθέα  το απόγευμα της Κυριακής την ίδια ώρα με τα παιδιά (18.00). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στο ποσό των 10€ και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής. Σε περίπτωση που κάποιος μετακινηθεί με δικό του μέσο η τιμή είναι στα 6€ ενώ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών η τιμή είναι 3€.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για εσάς και τα παιδιά σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στους αρχηγούς των τμημάτων ή στον αρχηγό του συστήματος, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την εκδρομή αυτή. Επειδή το κόστος του πούλμαν είναι μεγάλο, θα παρακαλούσαμε να είστε ακριβείς και συνεπείς ως προς τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν την Κυριακή, για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε τη ναύλωσή του, αν απαιτείται.

Το παιχνίδι δεν σταματά… και στο σπίτι!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 27-03-2020

Όσο και να “μένουμε μέσα” δεν παύουμε να δημιουργούμε… Η ομάδα μυστηρίου της αγέλης μας συνεχίζει τις αποστολές της και έχει απαιτήσεις από μας. Έτσι, πρέπει να περάσουμε από πολλές δοκιμασίες…. Κάθε επιτυχημένη δοκιμασία μας χαρίζει και ένα ¨σκούμπι σνακ” και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στο έπαθλο…. Στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού η εξάδα των Μαυριδερών προηγείται με 155 πόντους!!!

Read the rest of this entry »

Ηρακλής: Ένας ήρωας με … ήθος !!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 12-02-2020

Τι κι αν είσαι ήρωας…. αν σου λείπει το ήθος!!! Τα λυκόπουλα συμμετείχαν βιωματικά με τη βοήθεια των «ξεναγών» και ερμηνευτών, σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στον χρόνο, στον χώρο και στην Ελληνική Μυθολογία. Η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για «γνωριμία» με τον συναρπαστικό κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας, τους 12 θεούς του Ολύμπου, τους ημίθεους, τα μυθικά τέρατα, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις αντιλήψεις εκείνης της εποχής. Στόχος στο τέλος αυτής της συναρπαστικής διαδρομής μέσα από ένα απίστευτο μουσείο και την τεράστια «Αίθουσα των Άθλων», ήταν να κατακτήσουμε όλοι τον 13ο Άθλο και να κερδίσουμε ένα ξεχωριστό, συλλεκτικό δώρο!

Read the rest of this entry »

Χειμερινή εκδρομή Αγέλης στα Τρίκαλα

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 23-01-2020

Λίγες μόνο ημέρες μετά την υποδοχή του 2020 και η Αγέλη μας με όλα τα κεφάτα λυκόπουλά της εξόρμησε για τα όμορφα Τρίκαλα της Θεσσαλίας! Και τι δεν ζήσαμε 4 ημέρες εκεί! Η διαδρομή μας με το τρένο ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μας και η άφιξή μας στον χώρο διαμονής μας επεφύλασσε μία ευχάριστη έκπληξη , καθότι το σχολείο που μας φιλοξένησε ήταν πραγματικά…. πολύ όμορφο! Δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμά μας η επίσκεψη στον “Μύλο των ξωτικών”, ένα από τα πιο διάσημα θεματικά Χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα, που μας άφησε άναυδους!!! Η περιπέτεια συνεχίστηκε στην πολύ γραφική πόλη των Τρικάλων και βεβαίως οι χιονοδρομίες με τα έλκυθρα στο πανέμορφο Περτούλι!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τον νέο χρόνο όταν τις πρώτες μέρες κιόλας μας χαρίστηκαν απλόχερα τόσες εμπειρίες;;;;

Καλή χρονιά να έχουμε με πολλή περιπέτεια και φαντασία!!!

Read the rest of this entry »

Στιγμές χαλάρωσης…!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Κοινότητα, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 19-11-2018

Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά και εμείς αποφασίσαμε να χουχουλιάσουμε για λίγο στην εστία μας, πού είναι τόσο όμορφη! Συγκεκριμένα οι Ανιχνευτές μας βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλο το Σαββατοκύριακο στην εστία μας διανυκτερεύοντας , επιδεικνύοντας τις επιδόσεις τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση (κοινώς ping pong) και δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο σε τι άλλο…. στην διοργάνωση της χειμερινής δράσης υπαίθρου!! Τα λυκόπουλα έκαναν την εμφάνισή τους την Κυριακή το μεσημέρι σε μία δράση γεμάτη τεχνικές δεξιότητες και κατασκευές φτιάχνοντας πρωτότυπες δημιουργίες….

Ωστόσο οι Πρόσκοποι της Ομάδας μας επέλεξαν να κινηθούν στα μονοπάτια της γνώσης και των δυσθεώρητων κορυφών της γης μέσα από μία εικονική περιήγηση στα μονοπάτια των Ιμαλαΐων, αφού επισκέφθηκαν το πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος το Σάββατο κατά το απογευματάκι…

Έτσι όμορφα κύλησε κι αυτό το Σαββατοκύριακο για όλους εμάς τα παιδιά του 1ου Συστήματος προσκόπων Καλλιθέας…. Ραντεβού μετά την χαλάρωση στην Εκδρομή συστήματος το άλλο ΣΚ!!

Read the rest of this entry »