Διήμερη εκδρομή συστήματος..!!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Ανακοινώσεις, Κοινότητα, Ομάδα, Σύστημα | στις 15-11-2021

Η νέα προσκοπική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τηρώντας απαρέγκλιτα τα μέτρα ασφαλείας χαιρόμαστε το προσκοπικό παιχνίδι. Προσπαθώντας να ανακτήσουμε την “κανονικότητα” στο προσκοπικό μας πρόγραμμα, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε την πρώτη διήμερη εκδρομή μας για την φετινή χρονιά το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Νοεμβρίου 2021 στο κατασκηνωτικό κέντρο του ΣΕΠ στο Σούνιο. Μια εκδρομή στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα τμήματα του συστήματος : λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές με την παρέα των βαθμοφόρων.

Για τα Λυκόπουλα, τους Προσκόπους και τους Ανιχνευτές η εκδρομή θα είναι διήμερη. Η διανυκτέρευση των Λυκοπούλων  και των Προσκόπων θα γίνει σε κλειστό χώρο, ενώ η διανυκτέρευση των Ανιχνευτών θα γίνει σε σκηνές. Αναχωρούμε στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου και επιστρέφουμε στις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής.  Το κόστος είναι 25€ για το κάθε παιδί. Η οικονομική συμμετοχή κάθε ατόμου καλύπτει τα έξοδα του προγράμματος, της διατροφής και των μετακινήσεων, που θα γίνουν με πούλμαν και τις δύο ημέρες, καθώς και τη συμμετοχή στο κατασκηνωτικό κέντρο.

Οι γονείς, κηδεμόνες και φίλοι του συστήματος μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδρομή την Κυριακή 28/11, να παίξετε μαζί με τα παιδιά στο ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για σας και να χαρείτε την προσκοπική ζωή στη φύση. Το μεσημέρι της Κυριακής θα υπάρχει γεύμα μαζί με τα παιδιά το οποίο θα επιμεληθούν οι γονείς της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Ε.Κ.Σ.) και θα συνοδεύεται από Barbeque.

Για όσους γονείς δεν εξυπηρετούνται από δικά τους μεταφορικά μέσα, η μετακίνησή τους θα γίνει επίσης με πούλμαν. Η συνάντησή μας στην εστία μας είναι προγραμματισμένη στις 9.00 το πρωί της Κυριακής ενώ η επιστροφή μας υπολογίζεται στην Καλλιθέα  το απόγευμα της Κυριακής την ίδια ώρα με τα παιδιά (18.00). Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στο ποσό των 10€ και περιλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής. Σε περίπτωση που κάποιος μετακινηθεί με δικό του μέσο η τιμή είναι στα 6€ ενώ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών η τιμή είναι 3€.

Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή για εσάς και τα παιδιά σας ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 στους αρχηγούς των τμημάτων ή στον αρχηγό του συστήματος, ώστε να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την εκδρομή αυτή. Επειδή το κόστος του πούλμαν είναι μεγάλο, θα παρακαλούσαμε να είστε ακριβείς και συνεπείς ως προς τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουν την Κυριακή, για να μπορέσουμε να υπολογίσουμε τη ναύλωσή του, αν απαιτείται.

Π.Ε.Σ Το Ενωμοτιακά – Πρόσκοποι Σαρωνικού

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Ομάδα | στις 27-01-2020

Το Π.Ε.Σ το Ενωμοτιακά είναι ένα μεγάλο διαδικτυακό παιχνίδι – Άμιλλα, για τις ενωμοτίες του Σαρωνικού! Στόχο έχει να βοηθήσει τις ενωμοτίες να αναδείξουν το αίσθημα της παρέας και της μικρής ομάδας και να γίνουν καλύτερες. Αλλά και να κερδίσουν χρηστικά έπαθλα για τον εξοπλισμό τους! Ανάμεσα σε αυτές και οι δικές μας Ενωμοτίες, τα Ελάφια και οι Τίγρεις του 1ου Καλλιθέας λαμβάνουν μέρος. Σκοπός είναι με το καράβι τους να φτάσουν πρώτοι απ’ όλους στον τελικό προορισμό και να συγκεντρώσουν τα περισσότερα ναυτικά μίλια! Θες να δεις κι εσύ που βρίσκονται οι ενωμοτίες μας; Πάτησε επάνω στον παρακάτω σύνδεσμο (link)  και κάνε κλικ στην επιλογή «χάρτης»! Έτσι, μπορείς να γίνεις ένα με την 1η Ομάδα Καλλιθέας!

https://pes-sep.wixsite.com/pestoenomotiaka?fbclid=IwAR3mdSvxku25un8awojekclIhAIL10tRHliGSD06Uk914J_rVC8SV9KNyac

We loved… Καρδίτσα!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 24-01-2020

Οι χειμερινές διακοπές των Χριστουγέννων έδωσαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία στην Ομάδα μας να εξορμήσει για 4 ολόκληρες μέρες. Προορισμός η Θεσσαλία και μάλιστα μία πόλη που λατρέψαμε ιδιαίτερα, καθώς μας χάρισε απίστευτες στιγμές και νέες εμπειρίες, την Καρδίτσα!!! Μαζί με τις ομάδες του 2ου και 6ου Συστήματος Καλλιθέας ταξιδέψαμε ως εκεί και φιλοξενηθήκαμε σε προσκοπική εστία της πόλης. Οι δραστηριότητές μας στην πόλη της Καρδίτσας μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τι να πρωτοθυμηθούμε;; Το μεγάλο παιχνίδι πόλης με ποδήλατα; Την επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο , όπου μάθαμε για ταφικά έθιμα της αρχαιότητας αλλά και για τους θολωτούς τάφους ;;; Και μην νομίζετε ότι μείναμε μόνο εκεί!!! Επισκεφθήκαμε την απαράμιλλης ομορφιάς κοντινή Λίμνη Πλαστήρα και περπατήσαμε σε μονοπάτια γύρω από την λίμνη , όπου η θέα έκοβε την ανάσα!!!! Τι καλύτερο να κάνει κανείς για να κλείσει τη χρονιά που τελείωσε και να υποδεχτεί την καινούργια ;;;; Η προσκοπική ζωή τα χει όλα τελικά!!!

Read the rest of this entry »

Στιγμές χαλάρωσης…!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Κοινότητα, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 19-11-2018

Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά και εμείς αποφασίσαμε να χουχουλιάσουμε για λίγο στην εστία μας, πού είναι τόσο όμορφη! Συγκεκριμένα οι Ανιχνευτές μας βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλο το Σαββατοκύριακο στην εστία μας διανυκτερεύοντας , επιδεικνύοντας τις επιδόσεις τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση (κοινώς ping pong) και δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο σε τι άλλο…. στην διοργάνωση της χειμερινής δράσης υπαίθρου!! Τα λυκόπουλα έκαναν την εμφάνισή τους την Κυριακή το μεσημέρι σε μία δράση γεμάτη τεχνικές δεξιότητες και κατασκευές φτιάχνοντας πρωτότυπες δημιουργίες….

Ωστόσο οι Πρόσκοποι της Ομάδας μας επέλεξαν να κινηθούν στα μονοπάτια της γνώσης και των δυσθεώρητων κορυφών της γης μέσα από μία εικονική περιήγηση στα μονοπάτια των Ιμαλαΐων, αφού επισκέφθηκαν το πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος το Σάββατο κατά το απογευματάκι…

Έτσι όμορφα κύλησε κι αυτό το Σαββατοκύριακο για όλους εμάς τα παιδιά του 1ου Συστήματος προσκόπων Καλλιθέας…. Ραντεβού μετά την χαλάρωση στην Εκδρομή συστήματος το άλλο ΣΚ!!

Read the rest of this entry »

Σε Μοσχάτο & Καλλιθέα είμαστε μία παρέα..!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Κοινότητα, Ομάδα, Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 05-11-2018

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 διοργανώθηκε ένα μεγάλο παιχνίδι για όλους τους προσκόπους της Καλλιθέας και του Μοσχάτου που σκοπό είχε να αναδείξει το προσκοπικό παιχνίδι στην περιοχή μας. Και τι δεν κάναμε….! Περάσαμε μέσα από τολμηρές γέφυρες, αναρριχηθήκαμε – πάντα με ασφάλεια- σε τεχνητό τοίχο αναρρίχησης, παίξαμε σε μεγάλα επιδαπέδια παιχνίδια που στήθηκαν στην Πλατεία Δαβάκη και μετακινηθήκαμε μέσα στην πόλη μας…. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε και να ζήσετε από κοντά την προσκοπική ζωή, η συνέχεια στην εστία μας! Μην διστάσετε!

Read the rest of this entry »