Όταν το καθήκον μας καλεί…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Κοινότητα, Φωτογραφίες | στις 01-12-2017

Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι συμπολίτες μας στη Δυτική Αττική δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μείνουμε αδιάφοροι. Ως ελάχιστη βοήθεια στον τόπο που τόσο κατάφωρα πλήγηκε την περασμένη εβδομάδα από την φυσική καταστροφή, οι Ανιχνευτές μας σε μία οργανωμένη δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων συμμετείχαν στον καθαρισμό του αιγιαλού της Νέας Περάμου καθώς και στην έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν ούτε καν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους. Ας ευχηθούμε την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών… Εμείς παραμένουμε στο πλευρό τους.

Read the rest of this entry »

Μεγάλη Δράση Υπαίθρου – Κρήτη 1-10 Αυγούστου 2014

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Κοινότητα, Φωτογραφίες | στις 03-09-2014

” Να ξημερώσει ο θεός και να την κάνει Τρίτη

να κατεβώ στον Πειραιά να φύγω για την Κρήτη.”

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα…. και η  Μεγαλόνησος άνοιξε την αγκαλιά της να φιλοξενήσει

την Κοινότητα των Ανιχνευτών  Καλλιθέας  και  Μοσχάτου το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Εξερεύνηση στις φυσικές ομορφιές του νησιού, κατάβαση σε φαράγγια, παραδοσιακοί χοροί και επαγγέλματα, μνημεία και περιπλάνηση στο χρόνο από το  μινωικό πολιτισμό ως και σήμερα.

Η παράδοση, η ελληνικότητα και το απαράμιλλο ελληνικό φυσικό κάλλος σε όλο του το μεγαλείο.  Αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν  τις εμπειρίες της Μεγάλης Δράσης των Ανιχνευτών μας.

Read the rest of this entry »

Επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Αρχαιολογικό Μουσείο Κυριακή 14/10/2012

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Κοινότητα, Φωτογραφίες | στις 16-10-2012

Οι Ανιχνευτές της Τοπικής Εφορείας Καλλιθέας Μοσχάτου ανίχνευσαν το πρωί της Κυριακής τον πολιτισμό και την τέχνη της Ελλάδας από τα Αρχαία χρόνια. Θαυμάσαμε τον αρχαιότερο υπολογιστικό μηχανισμό που βρέθηκε στο ναυάγιο των Αντικυθήρων και περιηγηθήκαμε στα μυστήρια που κρύβει η αρχαιοελληνική σκέψη και διανόηση.

Read the rest of this entry »