Ρόδα είναι … και γυρίζει!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα | στις 30-01-2013

Εθεάθη τις προάλλες οδηγός αυτοκινήτου να σταθμεύει το αμάξι του ακριβώς πάνω στην ανισόπεδη διάβαση για τους πεζούς και τα αναπηρικά αμαξίδια!

Μήπως ήσουν εσύ;;; Αν όχι, μήπως ο πατέρας ή μητέρα, κάποιος φίλος ή συγγενής σου;; Αν η απάντησή σου παραμένει παραδόξως  στο «όχι», τότε πραγματικά σου αξίζουν συγχαρητήρια!!! Ανήκεις  σε ένα απειροελάχιστο ποσοστό ανθρώπων που σέβονται τον διπλανό τους και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση!

Με μία σύντομη βόλτα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής μας, διαπιστώνει κανείς εύκολα ότι οι ράμπες που υπάρχουν στα πεζοδρόμια των κεντρικών οδών της Καλλιθέας (Ελ. Βενιζέλου, Δαβάκη , Σιβιτανίδου) ουδεμία σχέση έχουν με την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Αυτοκίνητα παντός τύπου και χρώματος κατακλύζουν καθημερινά τις διαβάσεις αναπήρων. Αμέριμνοι οδηγοί βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους με το αίσθημα ανακούφισης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, λόγω της επιτυχημένης εύρεσης χώρου στάθμευσης και κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.

Από την άλλη μεριά, άνθρωποι που η μοίρα τους ανάγκασε να εναποθέσουν την καθημερινότητά τους πάνω σε τέσσερις ρόδες προσπαθούν να βρουν διέξοδο ανάμεσα στα ερμητικά στριμωγμένα αυτοκίνητα.

Ζητούν δικαίωμα στη ζωή και στην ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία τους!

Κι αυτό συμβαίνει, όχι γιατί ο Δήμος Καλλιθέας αποφάσισε να αποπέμψει τους ανθρώπους αυτούς, σαν «παιδιά ενός κατώτερου θεού», αδιαφορώντας για την ασφαλή και εύκολη μετακίνησή τους, αλλά διότι κάποιοι – και είναι πλείστοι αυτοί – αδυνατούν να μπουν στη θέση του άλλου και να σεβαστούν τις ανάγκες του!!

Μήπως, τελικά, αυτά τα δύο μέτρα στα οποία εκτείνεται η ανισόπεδη διάβαση είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή μας; Για την έγκαιρη πρόσβαση στη δουλειά μας; Για το αργοπορημένο ραντεβού με τους φίλους μας στην πλατεία;;

Ζούμε όντως σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου το πρόβλημα της στάθμευσης μας απασχολεί όλους και μας ταλαιπωρεί καθημερινά. Όμως, μήπως με την συμπεριφορά μας γινόμαστε ΕΜΕΙΣ η αιτία να ταλαιπωρούνται κάποιοι άλλοι;;

Αν το σκεφτείς έστω και λίγο. .. την επόμενη φορά θα διαλέξεις μια άλλη θέση για το αυτοκίνητό σου! Ας δώσουμε στους συνανθρώπους μας  μια ευκαιρία να ζήσουν ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ !   ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, Αμφιθέατρο Izola

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 22-01-2013

  • Τι λάθος υπολογισμό  είχαν κάνει οι Μάγια στο περιβόητο ημερολόγιο;;;
  • Πώς μια πέτρα κατάφερε να πετάξει;;
  • Τι συνέβη στο νησί των συναισθημάτων;;;
  • Πόσο διαρκεί ένα όνειρο σε μία προσκοπική βραδινή σκοπιά;;

Όσοι χάσατε την εκδήλωση της κοπής της πίτας μας δυστυχώς θα μείνετε με την απορία!! Οι υπόλοιποι πάντως απολαύσαμε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, κέφι και μοναδικές προσκοπικές στιγμές!!

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Read the rest of this entry »

Χειμερινή εκδρομή Αγέλης/Ομάδας 4-6/01/2013

0

Δημοσιεύτηκε από Καμηλοπάρδαλη | στην κατηγορία Αγέλη, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 15-01-2013

Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτή την εκδρομή! Την γραφική πόλη της Βυτίνας; Το πρωινό της Κυριακής που ξυπνήσαμε κι όλα έξω ήταν ντυμένα στα λευκά; Τον χιονοπόλεμο στο προαύλιο του σχολείου; Πολλές οι εικόνες αλλά εμείς λέμε να κρατήσουμε αυτή με τα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών που έζησαν μια μοναδική εμπειρία!

Read the rest of this entry »