Λίγα μαθήματα ιστορίας… Σάββατο 26/10/2013

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 27-10-2013

“Έθνος χωρίς ιστορική μνήμη δεν υφίσταται..” Ακολουθώντας τη ρήση αυτή είναι χρέος Προσκοπικό και Εθνικό να ενημερώνουμε τη νέα γενιά για όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην πατρίδα μας κατά τα παρελθόντα έτη. Όλα αυτά βέβαια μέσα από το παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες.  Με την ευκαιρία, λοιπόν, της καλοκαιρίας – που κρατάει καλά ως τα τέλη Οκτωβρίου – και ενόψει της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου μαζί με τα λυκόπουλα του Συστήματός μας κάναμε ένα ταξίδι αστραπή στις επώδυνες για την ανθρωπότητα στιγμές του Β’  Παγκοσμίου πολέμου.  Κι επειδή η ιστορία συνεχίζει να γράφεται , είναι καλό να αποφεύγουμε τα ίδια λάθη και να είμαστε περήφανοι Έλληνες σε μία ακόμη πιο περήφανη Πατρίδα.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δεν ξεχνούν….. να ονειρεύονται. Κι οι Πρόσκοποι ονειρευόμαστε πάντοτε ένα καλύτερο μέλλον και το κάνουμε ΠΡΑΞΗ !!!

Read the rest of this entry »

Πρόσω πάντες… !!! Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 21-10-2013

Τι κάνουν άραγε 16 λυκόπουλα στη θάλασσα ένα ηλιόλουστο (απολύτως Καλοκαιρινό) μεσημέρι Κυριακής;;; Μα τι άλλο… πέρα από Κωπηλασία;;; Επειδή εμείς τα λυκόπουλα αναλαμβάνουμε πάντα δύσκολες αποστολές, ξέρουμε καλά να τραβάμε κουπί!!! Δύο κυβερνήτες, λοιπόν, μια ναυτοπροσκοπική λέμβος και είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε τις θάλασσες. Προς στιγμήν αρκεστήκαμε στη μαρίνα του Δέλτα Φαλήρου… Αργότερα όμως δεν μας κρατάει τίποτα!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Οι παρακάτω φωτογραφίες προκαλούν βαθύ αίσθημα ζήλειας προς κάθε θεατή!!!!!!! Ποιος δεν θα ήθελε να είναι στη θέση μας;;  Πρόσω πάντες , λοιπόν… ένα …… δυυυυυυυυο!!!

Read the rest of this entry »

Ταξιδεύοντας στο χρόνο!!! Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 14-10-2013

Ως διαχρονικό σύμβολο ο βράχος της Ακροπόλεως, το άκρο της αρχαίας πόλης των Αθηνών, αποτέλεσε πόλο έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών και σύμβολο της  Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Πώς ήταν, λοιπόν, δυνατόν τα λυκόπουλά μας να μην γνωρίσουν  από κοντά τον Παρθενώνα και τα υπόλοιπα μνημεία της Ακρόπολης;; Και μάλιστα σε μία τόσο σημαδιακή ημερομηνία , όπως αυτή της απελευθέρωσης της πόλης μας από τη γερμανική κατοχή τον Οκτώβριο του 1944…  Η ανηφορική περιδιάβαση στον πεζόδρομο του Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε ένα ολόφωτο πρωινό Σαββάτου ήταν ό,τι έπρεπε για να γεμίσει το ταξίδι μας στο χρόνο με ζωηρές εικόνες Ελλάδας και διδάγματα ιστορίας. Εμείς το απολαύσαμε… Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε κι εσείς μία επίσκεψη;; Το χρωστάτε στον εαυτό σας…

Read the rest of this entry »

Ο Μόγλης ήρθε στην πόλη μας.!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 06-10-2013

Η γνωστή ιστορία του Μόγλη από το βιβλίο της ζούγκλας μεταφέρεται σε μία σύγχρονη εκδοχή μπροστά στα μάτια των λυκοπούλων της 1ης Αγέλης Καλλιθέας. Ο Μπαλού , ο Μπαγκίρα και όλοι οι ήρωες της ζούγκλας πραγματοποιούν ένα μεγάλο ταξίδι και φτάνουν από τα βάθη της Ινδίας στην πυκνοκατοικημένη Καλλιθέα. Άραγε θα μπορέσει ο Μόγλης να επιβιώσει σε μία σύγχρονη ζούγκλα και να ακολουθήσει τους κανόνες της;; Η αρχή έγινε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στην εστία μας… Η συνέχεια στην Αγέλη μας…  Μην την χάσετε!!!

Read the rest of this entry »

Νέα Προσκοπική Χρονιά 2013-2014

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 02-10-2013

Αφού κάναμε ένα μικρό διάλειμμα μετά τις κατασκηνώσεις και των τριών τμημάτων … είμαστε και πάλι έτοιμοι να περιπλανηθούμε στο μαγικό κόσμο του Προσκοπισμού για μία νέα χρονιά γεμάτη αισιοδοξία, παιχνίδι, νέες γνώσεις και  προσφορά στον συνάνθρωπο.

Την θετική μας ενέργεια για τη νέα χρονιά που ξεδιπλώνεται μπροστά μας και τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο κόσμο με όλα τα προσκοπικά ιδεώδη εμπιστευτήκαμε στη χάρη του Κυρίου πραγματοποιώντας τον Αγιασμό μας το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Κι όλα έδειξαν πως θα είναι μια χρονιά με πολύ δυνατές εμπειρίες…

Ας γράψουμε ιστορία λοιπόν…!!!

Read the rest of this entry »