Περίπατος Άλσος Παπάγου 27/10/2013

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 07-11-2013

Κυριακάτικη εξόρμηση δίπλα στο κέντρο της Αθήνας κι όμως τόσο μακριά από το θόρυβο της πόλης και τις εικόνες της καθημερινότητας.  Η ομάδα προσκόπων μια ημέρα πριν την εθνική επέτειο δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία του τριημέρου και πήρε τα σακίδια με προορισμό το Άλσος Παπάγου. Το παιχνίδι διαδέχθηκε την νέα γνώση και τη ζωή στο ύπαιθρο, ενώ τα γέλια διασταυρώθηκαν και η παρέα των προσκόπων του 1ου Σ.Π. Καλλιθέας το χάρηκε με την ψυχή της…

Read the rest of this entry »

Διήμερη Εκδρομή με γονείς

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 05-11-2013

Αν και ήδη μπήκαμε στον Νοέμβριο, το Σαββατοκύριακο στον Πύργο Βασιλίσσης (κατά κόσμον Πυ.Βα) δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τον καλοκαιρινό ήλιο!! Λυκόπουλα και πρόσκοποι έκαναν την πρώτη εξόρμηση στο ύπαιθρο, έστησαn τις σκηνές τους και χόρτασαν το προσκοπικό παιχνίδι.

Την Κυριακή όμως ειδικοί προσκεκλημένοι μας ήταν όλοι οι γονείς! Καφεδάκι δίπλα στη φύση για την αρχή και στη συνέχεια προσκοπικό παιχνίδι!! …. Σειρά πήρε το ψήσιμο!! Οι δεινοί ψήστες μας και η συμμετοχή όλων των γονέων στην ετοιμασία του γεύματος έκαναν το μεσημέρι της Κυριακής ένα γευστικότατο γλέντι για μικρούς και μεγάλους.

Παίξαμε, τρέξαμε, γελάσαμε, γνωριστήκαμε καλύτερα κι έτσι η πρώτη μας εκδρομή στέφθηκε με επιτυχία!! Η συνέχεια προμηνύεται…. ακόμη καλύτερη!!

Read the rest of this entry »

Παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 03-11-2013

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, ενώ όλες οι χώρες που ενεπλάκησαν στον Β΄ Παγκόσμιο γιορτάζουν τη λήξη του πολέμου και την απελευθέρωσή τους, στην Ελλάδα έχει καθιερωθεί ως γεγονός  ιστορικής μνήμης αυτό που σηματοδότησε την ουσιαστική μας είσοδο στον πόλεμο αυτό;;

Η απάντηση είναι προφανής…. Οι Έλληνες σε όλες τις εποχές είχαν την ανάγκη για τόνωση του φρονήματος ελευθεροφροσύνης που τους διακρίνει. Ίσως σήμερα η παρέλαση αυτή θα πρέπει να θυμίζει σε όλους εμάς τους Νεοέλληνες ότι το “Όχι” δεν αποτελεί μια μορφή άρνησης αλλά μία  απερίφραστη κατάφαση και  ελπίδα για μία ζωή πιο ανθρώπινη. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε τα κεκτημένα μας … Κι αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και στην ανθρωπιά.

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καλλιθέας παρελαύνει υπερήφανα και   προτείνει να λέμε ΟΧΙ σε ό,τι μας φθείρει και μας απαξιώνει ως Έλληνες και  πάνω απ’   όλα … ως ανθρώπους!

Read the rest of this entry »