Νέα γενιά… νέες μάχες!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 29-10-2014

Συννεφιασμένη η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Αν και ο καιρός μετά βίας συγκρατούσε τις ορμές του , για να ξεσπάσει σε μία ακόμη καταιγίδα… τίποτα δεν πτόησε μικρούς και μεγάλους, για να παρελάσουν τιμώντας μνήμες του ιστορικού παρελθόντος και εθνικές φιγούρες ηρώων. Λυκόπουλα, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι έδωσαν το “παρών” και χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο της Καλλιθέας που βρέθηκε εκεί.

Ένας προβληματισμός που γεννιέται πολλές φορές στις πρόσφατες παρελάσεις είναι αν το νόημα της παρέλασης για τις εθνικές επετείους εξαντλείται απλά και μόνο στην τίμηση του παρελθόντος ή πρέπει να μας δίνει  ένα παράδειγμα ορμητικότητας και πειθαρχίας , για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Να μας υπενθυμίζει ότι το παρελθόν υπάρχει για να μας ωθεί στο μέλλον ακόμη πιο δυνατούς.

Αν κάτι από αυτά συμβαίνει, τότε καλύτερο θα ήταν να μην αναφερόμαστε στην παρέλαση ως μία εθιμοτυπική διαδικασία με μπόλιασμα εθνικού φρονήματος και κατάλοιπα του παρελθόντος αλλά ως μία νέα μάχη απέναντι σε νέους εχθρούς.

Ίσως, τελικά, να μην είναι τυχαίο  ότι, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες που ενεπλάκησαν στον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο γιορτάζουν το τέλος του πολέμου , στην Ελλάδα συμβαίνει να γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου, ένα “Όχι” που σηματοδότησε την αρχή πολλών παθών…

Οι σκέψεις πολλές και κατακλυσμιαίες…

Εμείς πάντως  ήμασταν εκεί… Απολαύστε μας….!!!

Read the rest of this entry »

Νέα Προσκοπική χρονιά 2014-2015

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Σύστημα | στις 06-10-2014

Η προσκοπική χρονιά ξεκίνησε κάτω από νέα στέγη στην οδό  Ιφιγενείας 64.  Το επιτελείο των βαθμοφόρων του 1ου Συστήματος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια , ώστε ο χώρος της εστίας μας να είναι έτοιμος να υποδεχτεί παλαιά και νέα μέλη. Οι δράσεις των τμημάτων ήδη ξεκίνησαν και τα παιδιά μας και στα τρία τμήματα σχεδιάζουν δημιουργικά την διαμόρφωση των χώρων τους.

Ευχόμαστε σε όλους  καλή αρχή και καλή προσκοπική χρονιά γεμάτη με νέες εμπειρίες, που θα μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο χρήσιμους στην κοινωνία, πιο υπεύθυνους και πάνω απ’ όλα σωστούς Προσκόπους….

trifylli plagio