Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Σύστημα | στις 20-11-2014

Πανελλαδική Προσκοπική δράση ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης.

Στους Προσκόπους μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε.

Μοιραζόμαστε τις ωραίες στιγμές στις συναντήσεις και τις δράσεις μας, το φαγητό και το ίδιο αντίσκηνο στις εξορμήσεις μας, μοιραζόμαστε την ίδια υπόσχεση “να βοηθάμε”.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, θα μοιραστούμε με τον κόσμο για μια ή δύο ώρες, μια δράση.

Θα μοιραστούμε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Θα μοιραστούμε το ΚΟΛΑΤΣΙΟ μας (στήνοντας μία πρόχειρη “προσκοπική καντίνα” και μοιράζοντας δωρεάν σάντουιτς που θα έχουμε φτιάξει)

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!

 Τα σάντουιτς που θα έχουν ετοιμάσει οι Πρόσκοποι θα είναι δωρεάν φυσικά, αλλά υπό έναν όρο… για να πάρει κάποιος θα πρέπει  να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στην πλατεία!!! Θα τον καλέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να δοκιμάσει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι!

Έτσι θα συνδυάσουμε μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού με μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι. Και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ταυτόχρονα και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: την δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων Ελλήνων πολιτών εδώ και 100 χρόνια! Θα επιχειρήσουμε να αφήσουμε ένα μικρό, μονοσήμαντο αλλά τρομερά σημαντικό μήνυμα. Και φυσικά  πλαισιώνοντας τη μικρή αυτή συμβολική διανομή φαγητού με παιχνίδια για τους Προσκόπους και τα παιδιά που θα περνούν από το σημείο!

Μπορεί να μην χορτάσει κανείς με μισό σάντουιτς. Θα φροντίσουμε όμως το συγκεκριμένο… να μην το ξεχάσει ποτέ!

misosandwich

Εκδρομή Συστήματος 2014 στο Σούνιο

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 19-11-2014

Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μπορεί να μας αφήσει μία τέτοια εξόρμηση στη φύση που έχει τη χαρά να φιλοξενεί λυκόπουλα, προσκόπους, βαθμοφόρους και γονείς.

Το Σάββατο το πρωί στις 15 του Νοεμβρίου τα λυκόπουλα και οι πρόσκοποι μαζί με το επιτελείο των βαθμοφόρων φορτώθηκαν τα σακίδιά τους και μπόλικο κέφι και ξεκίνησαν για το κατασκηνωτικό κέντρο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην περιοχή του Σουνίου. Ο καιρός μας φέρθηκε πολύ γενναιόδωρα και παρά τη συννεφιά απολαύσαμε αρκετά ζεστά διαλείμματα ήλιου. Παίξαμε, τραγουδήσαμε, μάθαμε νέα πράγματα και βιώσαμε τη χαρά της προσκοπικής ζωής που τόσο ωραία ξεδιπλώνεται ανάμεσα στα δέντρα και το χώμα…

Και αφού το βράδυ κοιμηθήκαμε για να πάρουμε δύναμη για την επόμενη μέρα…. το πρωί της Κυριακής κατέφθασαν οι γονείς με “άγριες”  διαθέσεις για προσκοπικό παιχνίδι, διαγωνισμούς και καλό φαγητό. Μας ετοίμασαν στην ψησταριά ένα πολύ νόστιμο τραπέζι και οι μυρωδιές κατέκλυσαν τον χώρο… Τι καλύτερο από ένα ωραίο γεύμα με πολύ κέφι και καλή παρέα και μάλιστα δίπλα στη φύση.

Τελικά είναι ωραίο να μαζεύεται όλη η οικογένεια του συστήματος μαζί , μικροί και μεγάλοι !!!!

Όσοι δεν τα καταφέρατε… λυπόμαστε πολύ… αλλά μπορείτε να πάρετε μια γεύση μέσα από το φωτογραφικό μας φακό….

 

Read the rest of this entry »

Μαθήματα προσκοπικής ζωής…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 12-11-2014

Δύο μόλις μήνες κοντεύουν να συμπληρωθούν από την έναρξη της προσκοπικής χρονιάς και η Ομάδα των προσκόπων μας μετράει ήδη στο ενεργητικό της πολλές δράσεις. Ασχολήθηκαν με τη διαμόρφωση των νέων ενωμοτιακών γωνιών, περιηγήθηκαν στους δρόμους της προσκοπούπολης, έμαθαν πώς να συντηρούν τις λάμπες πετρελαίου και εμπλούτισαν τις προσκοπικές τους γνώσεις. Τα στελέχη των ενωμοτιών εκπαιδεύτηκαν και αυτό δεν μπορούσε παρά να επισφραγιστεί με μία διήμερη εκδρομή στην οποία ακολούθησε και ολόκληρη η Ομάδα. Το παιχνίδι … ατελείωτο, οι εμπειρίες… δυνατές, τα γέλια της παρέας … ασυγκράτητα…. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή….. Οι φωτογραφίες τα αποδεικνύουν ΟΛΑ!!!

Read the rest of this entry »