Άρωμα παλιάς Αθήνας.. στο κέντρο της πόλης!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 30-03-2015

Πού να φανταστούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο Φωταερίου ότι μετά από εκατό χρόνια δίπλα στις πύλες του εργοστασίου, που τότε φώτιζε όλη την Αθήνα, θα έκανε στάση ο υπόγειος ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ότι η οδός Πειραιώς θα ήταν κατάμεστη στο φως από μία άλλη πηγή  ηλεκτρισμού; Για 150 χρόνια το εργοστάσιο Φωταερίου φωταγωγούσε την πρωτεύουσα γράφοντας μια μεγάλη σελίδα στην ιστορία της βιομηχανικής ανάπτυξης της Ελλάδας.

Δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε σε ένα τόσο ενδιαφέρον μνημείο της ιστορίας που λειτουργεί σήμερα ως μουσείο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Μέσα από  τη βόλτα μας ακολουθήσαμε τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου,  θαυμάσαμε το μηχανολογικό εξοπλισμό  και  γνωρίσαμε τις συνθήκες εργασίας παίρνοντας για λίγο το ρόλο του  επιχειρηματία και των εργαζομένων του εργοστασίου.Εκεί ζωγραφίσαμε και τη δική μας “ασπίδα ζωής” με τη βοήθεια των εθελοντών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Μέριμνα”.

Είναι τόσο ωραίο να ανακαλύπτεις τον τόπο σου και να βλέπεις το χθες να αγκαλιάζει το σήμερα.

Τελικά στην Αγέλη λυκοπούλων η κάθε εμπειρία είναι μοναδική!!

Read the rest of this entry »

Πασχαλινό Περίπτερο 2015

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα | στις 29-03-2015

Afisa periptero pasxa_2015

Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει και μπαίνουμε στο κλίμα κατάνυξης, τα παιδιά, οι βαθμοφόροι και οι γονείς του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καλλιθέας προετοιμάζουν με μεράκι και φαντασία τα νέα σχέδια των χειροποίητων κατασκευών και μικρών δώρων που θα πλαισιώσουν το Πασχαλινό μας περίπτερο. Στο γνωστό μας “στέκι”, στην Ελευθερίου Βενιζέλου 135 -137 (δίπλα στο εμπορικό κέντρο Zara) και για τέσσερις μόνο ημέρες θα περιμένουμε όλους εσάς που θέλετε να μας επισκεφθείτε για τα δωράκια σας, για να διαλέξετε μία από τις χειροποίητες λαμπάδες για τα βαφτιστήρια σας…

Σάββατο του Λαζάρου 4/4 ,

Κυριακή των Βαΐων 5/4, 

Μεγάλη Δευτέρα 6/4 και  

Μεγάλη Τρίτη  7/4

 από τις 11.00 το πρωί ως το απόγευμα στις 17.00.

Ευχόμαστε Καλό Πάσχα  με κάθε ευχάριστο συναίσθημα να γεμίζει την ψυχή σας και υγεία σε όλους.

Η παρέα μεγαλώνει…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 07-03-2015

Μπορεί ο καιρός να μην θέλει να μας κάνει το χατήρι  για το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει στο ελάχιστο να υποδεχτούμε τα νέα μέλη της αγέλης μας και να απολαύσουμε μαζί τους στιγμές ξέφρενου λυκοπουλικού παιχνιδιού στην όμορφη εστία μας. “Καινούριο λυκοπουλάκι.. καλώς ήρθες μες στην φωλιά” τραγουδούν με μια φωνή όλα τα λυκόπουλα κι εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε στα νέα μέλη της παρέας μας να το απολαύσουν με την καρδιά τους, γιατί το ταξίδι ΤΩΡΑ ξεκινάει! Καλό λυκοπουλικό κυνήγι!!

images

Read the rest of this entry »