Ο κούνελος του Πάσχα έκανε και πάλι.. το θαύμα του!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 29-04-2016

Σαρωτική ήταν η ανταπόκριση των φίλων και των περαστικών που έκαναν τα ψώνια τους στο προσκοπικό μας περίπτερο το Σαββατοκύριακο 23-24 Απριλίου και την Μ. Δετέρα και Μ. Τετάρτη.  Παιδιά και βαθμοφόροι εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο όλους εσάς που επιλέξατε να κάνετε ένα πασχαλινό δωράκι στους φίλους, την οικογένεια και τον εαυτό σας. Πολύχρωμες λαμπάδες, κεριά με πασχαλινά σχέδια, κουνελάκια με άρωμα λεβάντας, πασχαλινές λιχουδιές, αυγά μεταμφιεσμένα σε διάφορα σχέδια, διακοσμητικοί σταυροί κανέλας, λικέρ και γλυκά του κουταλιού, σαπουνάκια χειροποίητα με έλαιο καρύδας και πολλά άλλα στόλισαν το περίπτερό μας με τη βοήθεια των παιδιών, των βαθμοφόρων και των γονέων της Ε.Κ.Σ. μας. Το μεράκι και η πρωτοτυπία επιβραβεύτηκαν και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό…

Να ξέρετε πως πέρα από εμάς τους προσκόπους, κάνατε κι εσείς μια καλή πράξη!!

Καλή Ανάσταση σε όλους, υγεία και ευτυχία! Read the rest of this entry »

Πιάσε με…. αν μπορείς!!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 20-04-2016

Σαν τον άνεμο… διένυσαν τα λυκόπουλα της Αγέλης μας μαζί με τους βαθμοφόρους τους τη διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων στον 5ο αγώνα δρόμου στην πόλη “Kallithea Run 2016”, που διεξήχθη την Κυριακή 17 Απριλίου 2016. Η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από τους πολίτες της Καλλιθέας και η προσέλευση ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ωστόσο, επειδή Προσκοπισμός σημαίνει πάνω απ’ όλα εθελοντισμός, οι βαθμοφόροι του Συστήματος μαζί με βαθμοφόρους των άλλων συστημάτων έλαβαν θέση στους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής εφοδιάζοντας τους δρομείς με νερό, φρούτα για ενέργεια, καθώς και στο σημείο τερματισμού απονέμοντας τα αναμνηστικά μετάλλια συμμετοχής σε όλους.

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν!!!

Η συμμετοχή από μόνη της ως έννοια προάγει τη δημοκρατία, την ελευθερία και συνιστά μια ορθή πολιτική στάση!!! Και του χρόνου..

Read the rest of this entry »

Από μικρό κι από “τρελό” … επιστήμονας!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 11-04-2016

Η αγέλη μας είναι περήφανη που έχει στο δυναμικό της τους μεγάλους επιστήμονες του μέλλοντος….!!! Και τι δεν μας επιφύλασσε η επίσκεψη στο Athens Science Festival που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το Σάββατο 9/4/2016…!!! Ήταν, λοιπόν, δυνατόν να λείπουμε εμείς;;;

Ξεναγηθήκαμε στο μουσείο επικοινωνίας  όπου χωριστήκαμε ανά ηλικία και οι μικροί παίξαμε παιχνίδια μυαλού με οφθαλμαπάτες και παιχνίδια μνήμης ενώ οι μεγάλοι ενεργοποιήσαμε δύο τηλέφωνα, αφού μάθαμε να συνδέουμε ένα απλό κύκλωμα επικοινωνίας. Έπειτα, παρακολουθήσαμε μία παράσταση με θέμα τη ζωή κ το έργο του Δαρβίνου… Φυτέψαμε και γνωρίσαμε διάφορα βότανα και την επεξεργασία τους, ενώ κάναμε παράλληλα διάφορα πειράματα και παρακολουθήσαμε βιωματικές δράσεις σε συνεργασία με το Διεθνές Σχολείο Πειραιά (http://www.isp.edu.gr/). Τέλος, λάβαμε μέρος και κερδίσαμε στο κυνήγι θησαυρού…

Μπροστά στις φωτογραφίες τα λόγια περιττεύουν. ΔΕΝ περιγράφω ΑΛΛΟ!!!!

Read the rest of this entry »

Περίπατος στο Άλσος Ν. Σμύρνης 3/4/16

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 06-04-2016

Διανύοντας ήδη αυτές τις μέρες ένα μίνι καλοκαίρι μέσα στην άνοιξη, δεν μας κρατάει η εστία μας…. Είπαμε, λοιπόν, να έρθουμε λίγο πιο κοντά στη φύση τουλάχιστον στο περιβάλλον της πόλης μας… Ο καιρός ήταν σύμμαχός μας, το κέφι πάντα είναι στα εφόδιά μας και μαζί με την παρέα της 1ης Αγέλης Καλλιθέας γράψαμε άλλη μια ξεχωριστή σελίδα στο ημερολόγια των λυκοπουλικών εμπειριών μας… Τα Σαββατοκύριακα με την Αγέλη μας …. δεν τ’ αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Read the rest of this entry »

Όσο υπάρχουν πρόσκοποι…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 02-04-2016

Afisa drasi prosforas 4_2016….πάντα θα προσπαθούν για έναν καλύτερο κόσμο!! Το moto της δράσης προσφοράς των Προσκόπων της Καλλιθέας με τον Δήμο Καλλιθέας ” Όλοι μαζί μπορούμε” αποδείχτηκε πραγματικό! Από τις 10.00 ως τις 14.00  το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 τα λυκόπουλα, οι πρόσκοποι , οι ανιχνευτές και οι βαθμοφόροι συγκέντρωσαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και σας ευχαριστούμε όλους γι’ αυτό.  Τα τρόφιμα που συλλέξαμε είναι ήδη έτοιμα προς συσκευασία, για να σταλούν στις υπηρεσίες του Δήμου και να γεμίσουν τραπέζια οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

Για το μέλλον… ευχόμαστε όλο και λιγότεροι συμπολίτες μας να έχουν ανάγκη τέτοιες δομές και θεσμούς της κοινωνικής μέριμνας και να είναι όλοι σε θέση να ζουν τη ζωή τους όπως την θέλουν και τους αξίζει.

Οι πρόσκοποι πιστεύουμε στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την υπηρετούμε! Ας το κάνετε κι εσείς!

Read the rest of this entry »