Ώρα για το μεγάλο “ΝΑΙ”…!!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 29-10-2016

Με υπερηφάνεια και τιμή συμμετείχαμε μαζί με τα άλλα προσκοπικά συστήματα της Καλλιθέας στην Παρέλαση για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Κλείνοντας την παράταξη της παρέλασης στην Καλλιθέα, οι πρόσκοποι διατρανώνουν ένα ζωντανό παράδειγμα παγκόσμιας συναδέλφωσης και διασφάλισης της ειρήνης στον κόσμο αλλά και στην καθημερινή μας ζωή.

Οι αντιπαλότητες και οι έχθρες δεν ταιριάζουν σε κανένα λαό και σε κανέναν άνθρωπο!

Οι πρόσκοποι λέμε ένα μεγάλο “ΝΑΙ” στον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο…!

Σ’ αυτό το “ΝΑΙ” θέλουμε να ενώσετε κι εσείς τις φωνές σας!!!

Read the rest of this entry »

Κυριακάτικη λυκοαποστολή!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 24-10-2016

“Η φύση είναι αδελφή μας….και ο αέρας συντροφιά … κι όταν φυσάει μας θυμίζει… της Καλλιθέας τα παιδιά…!!”

Με το που τελείωσα την τελευταία φράση του τραγουδιού ήδη ο σταθμός του Μετρό στην Αγία Μαρίνα είχε ξεμακρύνει πίσω μου και το μόνο που έβλεπα στα αριστερά μου ήταν πυκνά δέντρα.  Όλα τα λυκόπουλα ήμαστε σε σειρά και οι Γερόλυκοι περπατούσαν μαζί μας. Είχε αρκετή ζέστη για την εποχή. Ήταν ήδη 23 Οκτωβρίου αλλά έμοιαζε με καλοκαίρι. Τίποτα δεν θύμιζε ότι είμαι στο κέντρο της πόλης μας. Μας το είχε πει ο Ακέλα ότι θα μπούμε σε έναν από τους πιο ωραίους κήπους της Αθήνας αλλά δεν πίστεψα ότι θα είναι ολόκληρο δάσος…. Ήμουν πλέον στον περίφημο Βοτανικό κήπο… που είναι γεμάτος με διάφορα είδη φυτών… Αφού τον διασχίσαμε ήρθε η ώρα να εγκατασταθούμε στο σημείο που μας είπαν οι Γερόλυκοι. Μαζί με την εξάδα μου ψάξαμε για πέτρες και κλαδιά, για να φτιάξουμε τη φωλιά μας. Όση ώρα ετοιμάζαμε τη φωλιά κρυφοκοιτούσα μήπως πετύχω κάποιο Pokemon ανάμεσα στα δέντρα. Έτσι μας είπε ο Ακέλα…. αλλά μάταια. Τίποτα δεν φαινόταν.

“Πάντα πάντα πάντα” : Η φωνή του Ακέλα ακούστηκε από μακριά και πίσω του ήταν η σημαία και το σήμα της Αγέλης. Τρέξαμε με τα λυκόπουλα της εξάδας μου όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε και κάναμε πρώτοι την κραυγή μας….

Τα υπόλοιπα δεν μπορώ να στα πω, γιατί η αποστολή μας είναι απόλυτα μυστική….. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ!!!

Αν θέλεις όμως, μπορείς να δεις φωτογραφίες….

Read the rest of this entry »

Πρόσκοποι των εθνών!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 17-10-2016

Η ευκαιρία να συνομιλήσουν με Προσκόπους και  Οδηγούς σε όλο τον πλανήτη δόθηκε στην Ομάδα και την Αγέλη μας την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στην ετήσια  δράση  Jota – Joti που οργάνωσε το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Νίκαιας. Τα μηνύματα μέσω διαδικτύου και οι συνομιλίες μέσω των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών μας έδωσαν για άλλη μια φορά να καταλάβουμε ότι ο Προσκοπισμός είναι παντού και η προσκοπική μας οικογένεια τόσο μεγάλη… που απλώνεται σε όλη τη γη..!

 Το JOTA  (Jamboree-On-The-Air) ή Τζάμπορη των Αιθέρων  και το JOTI   (Jamboree-On-The-Internet) ή Τζάμπορη στο Διαδίκτυο  είναι μια ετήσια δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ή με τη χρήση του internet. Το JOTA – JOTI είναι μια παγκόσμια δράση, ένα πραγματικό Τζάμπορη κατά το οποίο Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Read the rest of this entry »

Είμαστε πολλοί και ακαταμάχητοι!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Φωτογραφίες | στις 10-10-2016

Πρωινό Κυριακής 9ης Οκτωβρίου λίγο μετά τις 11 και η εστία μας υποδέχεται τα πρώτα λυκόπουλα που έχουν ξυπνήσει με χαρά για να ζήσουν την επόμενη περιπέτεια με τους αγαπημένους τους ήρωες. Η παρέα όλο μεγαλώνει και μεγαλώνει… υπεράνω πάσης προσδοκίας!! Οι ήχοι από τα γέλια των παιδιών κατακλύζουν τον αέρα και το σκανδαλιάρικο λυκοπουλικό ύφος αποτυπώνεται σε όλο και πιο πολλά πρόσωπα.

“Πάντα , πάντα πάντα” , μια βροντερή φωνή από τον Ακέλα σκορπάει την απόλυτη σιγή και αμέσως η απάντηση διατρανώνεται με μια φωνή “ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑ!”

Η δράση μας αρχίζει; Τι μας περιμένει άραγε σ’ αυτή την αποστολή; Ποιες καλές πράξεις θα κληθούμε να κάνουμε; Πόσα μονοπάτια της γνώσης θα διανύσουμε;;;

Σσσσσσστττττ!!!

Η περιπέτεια τώρα αρχίζει!!!

Read the rest of this entry »

Ετοιμαστείτε… για έναν καλύτερο κόσμο!!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 08-10-2016

Εκπαιδεύοντας τα παιδιά του “σήμερα” , προετοιμάζουμε τους ενεργούς  πολίτες του “αύριο” για μία κοινωνία που “κλείνει το μάτι” στην ανθρωπιά και την προσφορά, για έναν κόσμο καλύτερο και πιο δίκαιο!

Πάντα πρόθυμοι για το καλό και έτοιμοι να βοηθήσουν κάθε άνθρωπο και σε κάθε περίσταση… δήλωσαν τα λυκόπουλα , οι πρόσκοποι και οι βαθμοφόροι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Καλλιθέας για μία ακόμη χρονιά. Με αυτό το δυναμικό “παρών” ξεκίνησε και επίσημα η νέα μας προσκοπική χρονιά με την τέλεση του αγιασμού στην εστία μας. Παρόντες γονείς και φίλοι του συστήματος, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Καλλιθέας.

Ευχόμαστε στα παιδιά μας να βιώσουν τη χαρά του παιχνιδιού και μέσα από αυτό να κάνουν πράξη τις αρχές του προσκοπισμού.

Καλή προσκοπική χρονιά!!

Read the rest of this entry »