Εκδρομή Συστήματος 2017: η απόλαυση που έγινε θεσμός!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 16-11-2017

Για τρίτη συναπτή χρονιά το  σύστημά μας οργάνωσε την πρώτη του εξόρμηση στο ύπαιθρο στον κατασκηνωτικό χώρο του Σώματος Ελλήνων Οδηγών “Τα Κονάκια” στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης. Μία εκδρομή που τα είχε όλα!!! Λυκόπουλα που τριγυρνούσαν στο δάσος με σκοπό να λύσουν τα μυστήρια των ηρώων τους, πρόσκοποι που έστησαν τους ενωμοτιακούς χώρους τους κάτω από τα πεύκα, ανιχνευτές που προσανατολίστηκαν στα μονοπάτια της ανιχνευτικής ζωής… Και όλα αυτά ήταν μόνο η αρχή… Η παρέα μεγάλωσε την Κυριακή με την επίσκεψη των γονέων και φίλων του συστήματος, που οργάνωσαν ένα πλούσιο και λαχταριστό γεύμα στα κάρβουνα για όλους μας. Παιχνίδια με γονείς και παιδιά, τούρτες γενεθλίων, αναψυκτικά και ποτά με συνοδεία μουσικής και το κέφι να παίρνει πάντα την πρώτη θέση ανάμεσα σε 80 άτομα… Η προσκοπική ζωή δείχνει όλο της το μεγαλείο… με όλους μας παρόντες!!! Πάντα τέτοιες στιγμές να ζούμε!

Read the rest of this entry »

Για μια καθαρή πόλη…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 08-11-2017

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου η Ομάδα και η Αγέλη μας με τη συνεργασία των βαθμοφόρων του Συστήματος ανέλαβαν να καλλωπίσουν λίγο τη γειτονιά μας και να περάσουν ένα μήνυμα στους πολίτες της πόλης μας. Αφού μαζέψαμε όλα τα απαραίτητα υλικά μας και επιστρατεύσαμε το ταλέντο μας, αναμορφώσαμε τους κάδους απορριμμάτων που είναι στην περιοχή γύρω από την εστία μας και απολυμάναμε τον χώρο που είναι τοποθετημένοι. Σκοπός μας ήταν να γίνουν λίγο πιο ελκυστικοί, ώστε να προτρέπουν όλο και περισσότερους από τους συμπολίτες μας στην ορθή χρήση τους και να σταματήσουν την αλόγιστη ρίψη σκουπιδιών στους δρόμους, έξω από τους κάδους. 

Αγωνιζόμαστε για μια πόλη καθαρή και ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ!!! … γιατί μην ξεχνάμε ότι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι ένδειξη Πολιτισμού και Παιδείας! Και οι πρόσκοποι το ξέρουν καλά!!!!

Read the rest of this entry »

Εκεί ψηλά στον Υμηττό….

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 06-11-2017

Κυριακή πρωί, επόμενη ημέρα από την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και οι Πρόσκοποί μας δεν χάνουν την αφορμή για εκδρομή… Με το κοντάρι στο χέρι και το ενωμοτιακό τους υλικό , οι ενωμοτίες μας επισκέφθηκαν την Μονή Καισαριανής και περιδιάβηκαν τα μονοπάτια του Υμηττού… Λίγος καθαρός αέρας και τόση φυσική ομορφιά που απλόχερα μας χαρίζει αυτό το λεκανοπέδιο της Αττικής, μόλις ένα βήμα από το κέντρο της πόλης….!! Μην διστάσετε να το δοκιμάσετε κι εσείς, αν δεν το έχετε κάνει ήδη!!!

Read the rest of this entry »