Εκδρομή Συστήματος Σούνιο 2018

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 27-11-2018

Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού μας με τους γονείς και τους φίλους προγραμματίσαμε και φέτος την διήμερη εκδρομή του συστήματός μας. Το Σάββατο το πρωί ξεκινήσαμε όλοι μαζί λυκόπουλα, πρόσκοποι, ανιχνευτές και βαθμοφόροι για το κατασκηνωτικό κέντρο του ΣΕΠ στο Σούνιο. Η ομάδα και η κοινότητα ασχολήθηκαν με την εγκατάσταση των σκηνών τους και τη διαμόρφωση των χώρων τους ενώ η αγέλη τακτοποιήθηκε στον κοιτώνα του κέντρου. Το παιχνίδι άρχισε αμέσως μετά και η ζωή στη φύση έδωσε στην παρέα μας το πραγματικό της νόημα. Το πρόγραμμα των ανιχνευτών μας περιελάμβανε και επίσκεψη στο κοντινό Λαύριο με σκοπό την περιήγηση στο αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής. Την Κυριακή οι γονείς της Επιτροπής κοινωνικής συμπαράστασης είχαν ετοιμάσει για όλους μας ένα λουκούλειο γεύμα!!! Οι γονείς όλοι μας επισκέφθηκαν από νωρίς το πρωί και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τα κάρβουνα άναψαν και η ψησταριά έπιασε δουλειά!!! Γονείς και παιδιά έπαιξαν μαζί και χάρηκαν το μεγαλείο της προσκοπικής ζωής μέσα από την απογευματινή μας πυρά… !! Έτσι, χαμογελαστοί πήραμε όλοι το δρόμο της επιστροφής γνωρίζοντας ότι όλοι μας κάναμε αυτή τη σχέση που μας ενώνει ακόμη πιο δυνατή…

Read the rest of this entry »

Στιγμές χαλάρωσης…!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Κοινότητα, Ομάδα, Φωτογραφίες | στις 19-11-2018

Ο Νοέμβριος έχει μπει για τα καλά και εμείς αποφασίσαμε να χουχουλιάσουμε για λίγο στην εστία μας, πού είναι τόσο όμορφη! Συγκεκριμένα οι Ανιχνευτές μας βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν όλο το Σαββατοκύριακο στην εστία μας διανυκτερεύοντας , επιδεικνύοντας τις επιδόσεις τους στην επιτραπέζια αντισφαίριση (κοινώς ping pong) και δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο σε τι άλλο…. στην διοργάνωση της χειμερινής δράσης υπαίθρου!! Τα λυκόπουλα έκαναν την εμφάνισή τους την Κυριακή το μεσημέρι σε μία δράση γεμάτη τεχνικές δεξιότητες και κατασκευές φτιάχνοντας πρωτότυπες δημιουργίες….

Ωστόσο οι Πρόσκοποι της Ομάδας μας επέλεξαν να κινηθούν στα μονοπάτια της γνώσης και των δυσθεώρητων κορυφών της γης μέσα από μία εικονική περιήγηση στα μονοπάτια των Ιμαλαΐων, αφού επισκέφθηκαν το πλανητάριο του Ευγενίδειου Ιδρύματος το Σάββατο κατά το απογευματάκι…

Έτσι όμορφα κύλησε κι αυτό το Σαββατοκύριακο για όλους εμάς τα παιδιά του 1ου Συστήματος προσκόπων Καλλιθέας…. Ραντεβού μετά την χαλάρωση στην Εκδρομή συστήματος το άλλο ΣΚ!!

Read the rest of this entry »

Σε Μοσχάτο & Καλλιθέα είμαστε μία παρέα..!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Αγέλη, Κοινότητα, Ομάδα, Σύστημα, Φωτογραφίες | στις 05-11-2018

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 διοργανώθηκε ένα μεγάλο παιχνίδι για όλους τους προσκόπους της Καλλιθέας και του Μοσχάτου που σκοπό είχε να αναδείξει το προσκοπικό παιχνίδι στην περιοχή μας. Και τι δεν κάναμε….! Περάσαμε μέσα από τολμηρές γέφυρες, αναρριχηθήκαμε – πάντα με ασφάλεια- σε τεχνητό τοίχο αναρρίχησης, παίξαμε σε μεγάλα επιδαπέδια παιχνίδια που στήθηκαν στην Πλατεία Δαβάκη και μετακινηθήκαμε μέσα στην πόλη μας…. Αν θέλετε να μας γνωρίσετε και να ζήσετε από κοντά την προσκοπική ζωή, η συνέχεια στην εστία μας! Μην διστάσετε!

Read the rest of this entry »

Ανιχνεύοντας…

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Κοινότητα, Φωτογραφίες | στις 05-11-2018

Όταν μου είπαν ότι ήρθε η ώρα να γίνω Ανιχνευτής, θα έφτανε επιτέλους η στιγμή που θα λύνονταν όλες αυτές οι απορίες που για χρόνια είχα!! Από λυκόπουλο φανταζόμουν τους Ανιχνευτές κάποιους πολύ έμπειρους και εξειδικευμένους ερευνητές στα πρόθυρα μιας μεγάλης ανακάλυψης… Τώρα πια ξέρω…! Η ζωή στην Κοινότητα Ανιχνευτών είναι μία αέναη ανακάλυψη. Ανιχνεύω…. σημαίνει παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου, μελετάω το καθετί, πλησιάζω νέα πράγματα και αποκτώ νέες εμπειρίες. Όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά , αν τα κοιτάξεις από κοντά ξεκινώντας από ένα φύλλο του δέντρου που πέφτει στο χώμα μέχρι το αστείο που κάνει τα πρόσωπα της παρέας να χαμογελούν μετά από μια κουραστική μέρα μέσα σε μία σκηνή… Νέα νοήματα αναδύονται και νέες σχέσεις χτίζονται! Κι εμείς είμαστε εκεί -πρωταγωνιστές- για να ζήσουμε το “τώρα” και να χτίσουμε το “αύριο”…. πάντα ανιχνεύοντας!!!!

Read the rest of this entry »