Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό!

0

Δημοσιεύτηκε από Ρινόκερως | στην κατηγορία Ανακοινώσεις, Σύστημα | στις 20-11-2014

Πανελλαδική Προσκοπική δράση ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης.

Στους Προσκόπους μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε.

Μοιραζόμαστε τις ωραίες στιγμές στις συναντήσεις και τις δράσεις μας, το φαγητό και το ίδιο αντίσκηνο στις εξορμήσεις μας, μοιραζόμαστε την ίδια υπόσχεση “να βοηθάμε”.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, θα μοιραστούμε με τον κόσμο για μια ή δύο ώρες, μια δράση.

Θα μοιραστούμε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Θα μοιραστούμε το ΚΟΛΑΤΣΙΟ μας (στήνοντας μία πρόχειρη “προσκοπική καντίνα” και μοιράζοντας δωρεάν σάντουιτς που θα έχουμε φτιάξει)

ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΟΧΗ!

 Τα σάντουιτς που θα έχουν ετοιμάσει οι Πρόσκοποι θα είναι δωρεάν φυσικά, αλλά υπό έναν όρο… για να πάρει κάποιος θα πρέπει  να το μοιραστεί με έναν άλλο περαστικό στην πλατεία!!! Θα τον καλέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή να δοκιμάσει πόσο πιο απολαυστικό γίνεται κάτι όταν το μοιράζεσαι!

Έτσι θα συνδυάσουμε μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού με μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι. Και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ταυτόχρονα και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: την δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων Ελλήνων πολιτών εδώ και 100 χρόνια! Θα επιχειρήσουμε να αφήσουμε ένα μικρό, μονοσήμαντο αλλά τρομερά σημαντικό μήνυμα. Και φυσικά  πλαισιώνοντας τη μικρή αυτή συμβολική διανομή φαγητού με παιχνίδια για τους Προσκόπους και τα παιδιά που θα περνούν από το σημείο!

Μπορεί να μην χορτάσει κανείς με μισό σάντουιτς. Θα φροντίσουμε όμως το συγκεκριμένο… να μην το ξεχάσει ποτέ!

misosandwich

Σχολίασε

Πρέπει να είσαι συνδεδεμένος για να σχολιάσεις!